Toolkit met voorlichtingsmateriaal voor patiënten

In deze toolkit vindt u verschillende middelen die u kunt gebruiken om uw patiënten voorlichting te geven over online inzage in uw huisartsenpraktijk. De toolkit is ontwikkeld in samenwerking met Pharos, het kenniscentrum dat zich richt op het terugdringen van gezondheidsverschillen.

Infographic online inzage

Deze infographic kunt u gebruiken om aan patiënten uit te leggen wat online inzage is. U vindt een variant met en zonder het logo van OPEN. U kunt er dus ook voor kiezen om het logo van uw huisartsenpraktijk op de infographic te plaatsen. 

Zit het juiste formaat er niet bij of heeft u op een andere manier hulp nodig? Stuur een mail naar communicatie@open-eerstelijn.nl

Logo OPEN
Infographic (drukwerk)

Infographic online (600×1800 pixels) 

Infographic online (1240×3720 pixels)

Infographic online (2480×7440 pixels)

Infographic (.ai-bestand)

Zonder logo 

Infographic online (600×1800 pixels) 

Infographic online (1240×3720 pixels)

Infographic online (2480×7440 pixels)

 

Begrijpelijke P-regels

Als patiënten de P-regel beter begrijpen, stellen ze achteraf minder vragen aan de huisarts of praktijkmedewerker. OPEN heeft Pharos gevraagd om veelvoorkomende P-regels om te zetten naar teksten die begrijpelijk zijn voor laaggeletterden en patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden.  Huisartsen kunnen onderstaande tabel gebruiken en op basis van de voorbeelden een beeld vormen wat voor patiënten een begrijpelijke P-regel is. 

Tabel met begrijpelijke P-regels

 

ICPC en patiëntvriendelijke titels

Via de website van het NHG kunt u een tabel downloaden met de patiëntvriendelijke omschrijvingen per ICPC-code.

NHG-tabel ICPC patiëntvriendelijke titels