Welke gegevens zien patiënten met een PGO m.b.v. de informatiestandaard eAfspraak?

Met behulp van de informatiestandaard eAfspraak kunnen patiënten met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voorlopig alleen afspraken raadplegen.

In het kader van OPEN worden door de HIS-leveranciers een aantal MedMij-informatiestandaarden ingevoerd. Deze bieden patiënten met een persoonlijke gezondheidsomgeving met een MedMij-label (PGO) de mogelijkheid tot online inzage in het eigen medisch dossier bij de huisarts. Huisartsen bieden in toenemende mate hun patiënten ook de service om online afspraken te maken, in de meeste gevallen via een patiëntenportaal. De MedMij-standaard eAfspraak maakt het mogelijk dat patiënten gemaakte afspraken ook vanuit hun PGO kunnen raadplegen.*

Uw patiënten zien dan de datum, tijdstip en reden van afspraak en met welke zorgverlener. Op termijn wordt het vermoedelijk ook mogelijk om vanuit een PGO online afspraken te maken.

Om aan alle OPEN-voorwaarden voor online inzage te voldoen moeten praktijken alle gegevensdiensten activeren zodat de patiënt deze kan gebruiken indien gewenst. Het verschilt per HIS hoe een praktijk de gegevensdiensten kan activeren. Neem voor meer informatie contact op met de HIS-leverancier.

* De techniek voor de informatiestandaard eAfspraak is in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Benieuwd naar de andere MedMij-informatiestandaarden?