Hoe ziet deelname aan het OPEN-programma eruit?

Vormen regionale coalitie

Aanmelden bij OPEN

Subsidieaanvraag

Uitvoeren activiteiten

Afronden programma

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5

Stap 2 - Meld u aan bij OPEN

Startpositie regio

Heeft u een regionale coalitie gevormd? Dan is het tijd om u aan te melden bij OPEN. Als resultaat van deze stap ontvangt u van de coördinator regionale coalities een bevestiging van uw aanmelding. In deze fase tuigt u samen met OPEN het belangrijkste, inhoudelijke deel van het programma op.

Voor deelname levert u de volgende gegevens aan bij OPEN:

  • Samenwerkingsovereenkomst regionale coalitie
  • Nulmeting (u ontvangt van ons een persoonlijke link)
  • Activiteitenplan met begroting

Op basis van deze gegevens bepaalt u samen met OPEN wat de startpositie is van uw regio en welke scholing en activiteiten nodig zijn voor een implementatie op maat. Uiteraard kunt u gebruikmaken van de scholing en materialen die OPEN ter beschikking stelt.

Wilt u deelnemen aan OPEN? Laat dan uw gegevens achter via onze website en stuur de ingevulde samenwerkingsovereenkomst (zie stap 1) naar info@open-eerstelijn.nl. Vervolgens ontvangt u een link naar de nulmeting.

Heeft u een vraag over de nulmeting? Neem dan gerust contact op met een van de programmamedewerkers van het OPEN-team.

De huisartsenpraktijken in uw regio zijn belangrijke spelers voor het slagen van OPEN. Informeer hen over uw deelname en betrek hen tijdig bij het programma. 

Voor deelname aan OPEN en het ontvangen van de subsidie moet u een ondertekende verklaring hebben van alle deelnemende huisartsenpraktijken.

Voor u kunt starten met de subsidieaanvraag moet u hebben nagedacht over de manier waarop u het programma OPEN in uw regio gaat vormgeven. Onderstaand voorbeeld van een plan van aanpak helpt u op weg.

Als onderdeel van OPEN volgen de huisartsenpraktijken (scholings)modules om online inzage te geven, maar ook om draagvlak en toename van online inzage onder hun patiënten te creëren.

Hoe regelt u online inzage voor patiënten in uw regio?​