OPEN en online inzage in magazine De Dokter

In de laatste editie van De Dokter, het magazine van de LHV, staat een mooie terugblik op programma OPEN en de veranderingen die het met zich heeft meegebracht.

“Het is mooi dat veel huisartsen in de slipstream van OPEN de kans hebben gegrepen om patiënten ook andere digitale mogelijkheden te bieden. Bijvoorbeeld online inzien van lab-uitslagen, aanvragen van herhaalmedicatie, plannen van een afspraak en online een bericht sturen aan de huisarts”, zegt LHV-bestuurslid Guus Jaspar.

Huisarts Patrick Poels legt uit hoe hij zijn patiënten stimuleert om online inzage en andere digitale mogelijkheden volop te benutten. “Patiënten vinden het fijn dat ze op hun eigen tijd een vraag kunnen stellen of een afspraak kunnen maken. Er zijn patiënten die de uitslagen van onderzoeken uitprinten, deze vergelijken met vorige uitslagen en daar vragen over stellen. Het aantal consulten is niet gedaald, maar tijdens consulten stellen patiënten wel andere vragen. Voor mijzelf is het nog belangrijker geworden om in de dossiers duidelijke taal te gebruiken.”

Lees het artikel op de website van LHV

Recommended Posts