Actueel

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

Eerste patiënten kunnen huisartsgegevens verzamelen in een PGO

Primeur: Eerste patiënten kunnen huisartsgegevens verzamelen in een PGO

Patiënten van drie huisartspraktijken in de regio Nijmegen kunnen als eersten in Nederland hun gezondheidsgegevens ophalen in een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Huisartsinformatiesysteem TransHis maakt als eerste leverancier deze gegevensuitwisseling tussen huisartsen en patiënten met een PGO mogelijk.
Meer lezen

OPEN sluit zich aan bij PGO-alliantie

OPEN heeft zich aangesloten bij de PGO-alliantie van Patiëntenfederatie Nederland. Het doel van de alliantie is om de bekendheid en het gebruik van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) te stimuleren.
Meer lezen

Eerste gegevens uitgewisseld met PGO

Patiënten van enkele huisartsenpraktijken in de regio Nijmegen kunnen sinds deze week als eersten in Nederland hun huisartsgegevens verzamelen in een PGO.
Meer lezen

Online inzage medisch dossier voor patiënt

In De Dokter van de LHV is afgelopen maand een interessant artikel verschenen over online inzage. Welke kansen biedt online inzage en welke dilemma’s brengt het met zich mee?
Meer lezen

Eerste huisartsen aan de slag met online inzage

Vandaag is het zover: de eerste Nederlandse huisartsen en patiënten kunnen aan de slag met online inzage. Het mogelijk maken van online inzage via een portaal is een mooie mijlpaal waar wij als OPEN ontzettend trots op zijn.
Meer lezen

Medicom-huisartsen klaar voor online inzage

Met het aangepaste patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) kunnen alle Medicom-huisartsen hun patiënten online inzage geven in de eigen medische gegevens en zich houden aan de wet die elektronische inzage per 1 juli verplicht.
Meer lezen

Controle voor patiënt en praktijk

Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist bereidt zich voor op de online inzage van patiëntendossiers. Binnen de praktijk is het belangrijk dat de patiënt controle heeft over het eigen medisch dossier binnen de randvoorwaarden van de praktijk.
Meer lezen

TetraHIS maakt als eerste online inzage mogelijk

TetraHIS heeft de primeur en is de eerste HIS-leverancier die online inzage via het portaal mogelijk heeft gemaakt.
Meer lezen
MKBA OPEN

OPEN heeft positief effect op samenleving

We willen vanaf dag 1 weten of we op de goede weg zijn. Dat doen we door voortdurend te meten wat het resultaat van OPEN is. Bekijk de resultaten van recent onderzoek.
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?