Actueel

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

Webinar voor projectleiders over scholing

Op 9 januari hebben Hans Lodders, projectleider scholing, Bart Brandenburg, programmamanager OPEN, en Anneke Vass, coördinator regionale coalities, een webinar gegeven over de e-learning van module 1.
Meer lezen

Lancering e-learning uitgesteld tot eind februari

OPEN heeft de lancering van de e-learning voor module 1 uitgesteld tot eind februari. Lees hier meer over in dit nieuwsbericht.
Meer lezen

Succes eHealth hangt af van zorgverlener

Het gegeven dat 70% van de patiënten eHealth wil, was de belangrijkste drijfveer voor het Huisartsenteam de Keen om van start te gaan met online diensten. Een gesprek met huisarts Jasper Schellingerhout over koudwatervrees, de arbeidsmarkt en het wegnemen van drempels.
Meer lezen

Webinar veelgestelde vragen

Op 10 december hebben Bart Brandenburg, Martina Bartelink en Martijn Schoormans antwoord gegeven op veelgestelde vragen van regionale coalities. Bekijk het webinar hier terug.
Meer lezen

Regionale coalitie Rijnmond in De Eerstelijns

OPEN Rijnmond is een van de regionale coalities die actief bezig zijn om online inzage mogelijk te maken. In De Eerstelijns van deze maand vertellen projectleider Tanja Swinkels, lid van de stuurgroep OPEN Rijnmond Stijn Strous en huisarts en ICT-deskundige Maarten Timmers over hun ervaringen.
Meer lezen

Praktijkcase huisarts: samen beslissen

Praktijkhoudend huisarts Stijn van Kerkhoven kijkt uit naar het moment dat alle patiënten online inzage hebben: “Je kunt pas samen beslissen, als je allebei informatie hebt. Online inzage geeft de patiënt die informatie.”
Meer lezen

Infographic voor patiënten 12 december gereed

Om huisartsen te ondersteunen bij het informeren van hun patiënten over online inzage, ontwikkelt OPEN diverse informatiematerialen. Dit doen we onder andere met een infographic die op 12 december gereed is.
Meer lezen

Informatie Thuisarts.nl essentieel in online dossier

Om te voorkomen dat online inzage voor veel extra vragen zorgt in de huisartsenpraktijk is er een koppeling tussen het HIS en de informatie op Thuisarts.nl nodig. Daar kan de patiënt dan zelf meer informatie vinden.
Meer lezen

Stuur uw P-regels naar OPEN!

Wij willen u vragen de P-regels die u het meest gebruikt aan ons door te geven. Deze input gebruiken wij voor het overzicht ‘begrijpelijke P-regels’ dat u in 2020 terugvindt in onze scholingsmodule en op de website van OPEN.
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?