Actueel

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

Speelveld PGO en OPEN

In deze strip laten wij u in vogelvlucht zien welke ontwikkelingen van belang zijn rondom een PGO en welke spelers hierbij een rol spelen
Meer lezen

Succesvolle projecten uit de regio

Belangrijk is dat iedereen die dit wil, online toegang kan krijgen tot zijn eigen medische gegevens. Ook de 18% van de Nederlandse bevolking met lage digitale vaardigheden. Maar hoe kunnen regionale coalities en huisartsenpraktijken deze groep bereiken?
Meer lezen

OPEN ontwikkelagenda 2021

Nu patiënten boven de 16 inzage hebben in hun eigen medische gegevens bij de huisarts, is het tijd om de mogelijkheden via een portaal en PGO verder uit te breiden.
Meer lezen

Hoe werkt online inzage in de praktijk?

Patiënten van 16 jaar en ouder kunnen nu online hun medisch dossier bij de huisarts inzien via een portaal en binnenkort ook via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Dit is mogelijk gemaakt door de eisen aan HIS-leveranciers die OPEN heeft vastgelegd in de zogeheten ontwikkelvragen.
Meer lezen
Special in SyntesHIS over OPEN

Special: huisartsen over OPEN in SyntesHis

In de SyntesHis van december staat een special over OPEN waarin drie huisartsen hun ervaring delen.
Meer lezen

Volgende stap: aansluiting praktijken op PGO’s

De LHV heeft deze week een artikel gedeeld over de vervolgstappen van het programma OPEN. In dit artikel wordt uitleg gegeven over de planning van de implementatie van de PGO-aansluiting in huisartsenpraktijken.
Meer lezen

Informatie over online inzage op Thuisarts.nl

Sinds deze maand is informatie over online inzage opgenomen op Thuisarts.nl. Huisartsen en praktijkmedewerkers kunnen patiënten met vragen over online inzage voortaan verwijzen naar deze speciaal ontwikkelde pagina op Thuisarts.nl.
Meer lezen
Hoe wenselijk is online inzage in het medisch dossier door patiënten?

Artikel H&W over inzage dossier door patiënten

In Huisarts en Wetenschap van afgelopen november is een interessant artikel van Mariëtte Willems en Bart Brandenburg over online inzage verschenen.
Meer lezen
Eerste patiënten kunnen huisartsgegevens verzamelen in een PGO

Primeur: eerste huisartsgegevens in PGO

Patiënten van drie huisartspraktijken in de regio Nijmegen kunnen als eersten in Nederland hun gezondheidsgegevens ophalen in een zelfgekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?