Actueel

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

e-learning OPEN 2 maart van start

OPEN e-learning 2 maart online

Vanaf 2 maart kunnen alle deelnemende huisartsenpraktijken starten met de e-learning van OPEN. In de e-learning krijgen huisartsen en praktijkmedewerkers meer informatie over online inzage en de manier om dit mogelijk te maken binnen de praktijk.
Meer lezen

Webinar over de subsidieaanvraag

Waar moet u op letten voor een vlot verloop van de subsidieaanvraag? In dit webinar geven we het antwoord.
Meer lezen

Webinar voor projectleiders over PGO’s

Margo Brands van MedMij en Mariëtte Willems, Anneke Vass en Bart Brandenburg van OPEN geven een inkijkje in de wereld van persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO).
Meer lezen

Webinar voor projectleiders over scholing

Op 9 januari hebben Hans Lodders, projectleider scholing, Bart Brandenburg, programmamanager OPEN, en Anneke Vass, coördinator regionale coalities, een webinar gegeven over de e-learning van module 1.
Meer lezen

Lancering e-learning uitgesteld tot eind februari

OPEN heeft de lancering van de e-learning voor module 1 uitgesteld tot eind februari. Lees hier meer over in dit nieuwsbericht.
Meer lezen

Succes eHealth hangt af van zorgverlener

Het gegeven dat 70% van de patiënten eHealth wil, was de belangrijkste drijfveer voor het Huisartsenteam de Keen om van start te gaan met online diensten. Een gesprek met huisarts Jasper Schellingerhout over koudwatervrees, de arbeidsmarkt en het wegnemen van drempels.
Meer lezen

Webinar veelgestelde vragen

Op 10 december hebben Bart Brandenburg, Martina Bartelink en Martijn Schoormans antwoord gegeven op veelgestelde vragen van regionale coalities. Bekijk het webinar hier terug.
Meer lezen

Regionale coalitie Rijnmond in De Eerstelijns

OPEN Rijnmond is een van de regionale coalities die actief bezig zijn om online inzage mogelijk te maken. In De Eerstelijns van deze maand vertellen projectleider Tanja Swinkels, lid van de stuurgroep OPEN Rijnmond Stijn Strous en huisarts en ICT-deskundige Maarten Timmers over hun ervaringen.
Meer lezen

Praktijkcase huisarts: samen beslissen

Praktijkhoudend huisarts Stijn van Kerkhoven kijkt uit naar het moment dat alle patiënten online inzage hebben: “Je kunt pas samen beslissen, als je allebei informatie hebt. Online inzage geeft de patiënt die informatie.”
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?