Actueel

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

Eerste gegevens uitgewisseld met PGO

Patiënten van enkele huisartsenpraktijken in de regio Nijmegen kunnen sinds deze week als eersten in Nederland hun huisartsgegevens verzamelen in een PGO.
Meer lezen

Online inzage medisch dossier voor patiënt

In De Dokter van de LHV is afgelopen maand een interessant artikel verschenen over online inzage. Welke kansen biedt online inzage en welke dilemma’s brengt het met zich mee?
Meer lezen

Eerste huisartsen aan de slag met online inzage

Vandaag is het zover: de eerste Nederlandse huisartsen en patiënten kunnen aan de slag met online inzage. Het mogelijk maken van online inzage via een portaal is een mooie mijlpaal waar wij als OPEN ontzettend trots op zijn.
Meer lezen

Medicom-huisartsen klaar voor online inzage

Met het aangepaste patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) kunnen alle Medicom-huisartsen hun patiënten online inzage geven in de eigen medische gegevens en zich houden aan de wet die elektronische inzage per 1 juli verplicht.
Meer lezen

Controle voor patiënt en praktijk

Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist bereidt zich voor op de online inzage van patiëntendossiers. Binnen de praktijk is het belangrijk dat de patiënt controle heeft over het eigen medisch dossier binnen de randvoorwaarden van de praktijk.
Meer lezen

TetraHIS maakt als eerste online inzage mogelijk

TetraHIS heeft de primeur en is de eerste HIS-leverancier die online inzage via het portaal mogelijk heeft gemaakt.
Meer lezen
MKBA OPEN

OPEN heeft positief effect op samenleving

We willen vanaf dag 1 weten of we op de goede weg zijn. Dat doen we door voortdurend te meten wat het resultaat van OPEN is. Bekijk de resultaten van recent onderzoek.
Meer lezen

Coronavirus heeft voorlopig geen effect op invoer OPEN

OPEN begrijpt dat huisartsen en praktijkmedewerkers nu onvoldoende tijd hebben om zich te richten op online inzage. Vooralsnog heeft dit geen effect op de planning van het OPEN-programma.
Meer lezen

Herziening Beleidsregel VIPP OPEN

Per 28 februari 2020 is de Beleidsregel VIPP OPEN op essentiële punten aangepast. De herziening is in nauwe samenwerking tussen het ministerie van VWS, OPEN en Stichting LEGIO tot stand gekomen.
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?