Het laatste nieuws van OPEN

Het laatste nieuws van OPEN

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

Huisarts patiënt consult

VWS past beleidsregel voor subsidie OPEN aan

VWS past beleidsregel voor subsidie OPEN aan Het ministerie van VWS heeft de beleidsregel voor VIPP-programma OPEN aangepast. De subsidievoorwaarden sluiten door deze aanpassing nu beter aan bij de realiteit
Meer lezen

Online inzage in huisartsdossier enorm gestegen

Programma OPEN, het VIPP-programma dat huisartsen ondersteunt bij het veilig online delen van medische gegevens met patiënten, is alweer ruim drieënhalf jaar onderweg. En met succes. De huisartsensector is de eerste die online inzage voor patiënten op zo’n grote schaal heeft gefaciliteerd.
Meer lezen
MKBA 2021 OPEN

Opbrengt OPEN hoger dan de kosten

Elke geïnvesteerde euro in OPEN levert de maatschappij € 3,40 op, zo blijkt uit de geactualiseerde kosten-batenanalyse (MKBA) over 2021. Bekijk de belangrijkste resultaten.
Meer lezen

Nieuwe resultaten onderzoek online inzage

Sluiten de plannen van huisartsen en de wensen van patiënten op elkaar aan? Wat leren we van de eerste praktijkervaringen met online inzage? OPEN laat de resultaten van de volgende fase van het onderzoek zien.
Meer lezen

Werkbezoek VWS aan een huisartsenpraktijk in Best

Binnen de Slimme Zorg Estafette organiseerde programma OPEN een werkbezoek van plaatsvervangend Directeur-Generaal (pDG) van het ministerie van VWS Birgitta Westgren. Zie video.
Meer lezen

Nederlander vaker online voor medische zaken

Medische zaken worden vaker online geregeld Op nu.nl is een leuk artikel verschenen waaruit blijkt dat Nederlanders steeds vaker hun medische zaken online regelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het
Meer lezen

Feiten en fabels over de PGO

Voor iedereen die nog eens wil lezen hoe dat precies zit met die PGO’s: in het LHV-magazine ‘De Dokter’ is een handig artikel gepubliceerd.
Meer lezen

Online inzage: wat werkt voor wie?

Om positieve effecten van online inzage te kunnen ervaren, moeten patiënten er gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Wat is er nodig voor optimaal gebruik van online inzage? Tot welke veranderingen kan dit leiden in de huisartsenpraktijk?
Meer lezen

Huisartsen, regionale coalities en OPEN werken samen aan nieuwe fase in online inzage

Huisartsen, regionale coalities en OPEN werken samen aan nieuwe fase in online inzage OPEN helpt huisartsen bij online inzage voor patiënten. Dit betekent dat iedere patiënt die dat wil, online zijn/haar medische gegevens kan bekijken. Bijvoorbeeld het
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?