Actueel

Ontdek het laatste nieuws van OPEN en lees recente publicaties die in (vak)bladen of op externe websites zijn verschenen.

nieuws

Eerste huisartsen aan de slag met online inzage

Vandaag is het zover: de eerste Nederlandse huisartsen en patiënten kunnen aan de slag met online inzage. Het mogelijk maken van online inzage via een portaal is een mooie mijlpaal waar wij als OPEN ontzettend trots op zijn.
Meer lezen

Medicom-huisartsen klaar voor online inzage

Met het aangepaste patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) kunnen alle Medicom-huisartsen hun patiënten online inzage geven in de eigen medische gegevens en zich houden aan de wet die elektronische inzage per 1 juli verplicht.
Meer lezen

Controle voor patiënt en praktijk

Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist bereidt zich voor op de online inzage van patiëntendossiers. Binnen de praktijk is het belangrijk dat de patiënt controle heeft over het eigen medisch dossier binnen de randvoorwaarden van de praktijk.
Meer lezen

TetraHIS maakt als eerste online inzage mogelijk

TetraHIS heeft de primeur en is de eerste HIS-leverancier die online inzage via het portaal mogelijk heeft gemaakt.
Meer lezen
MKBA OPEN

OPEN heeft positief effect op samenleving

We willen vanaf dag 1 weten of we op de goede weg zijn. Dat doen we door voortdurend te meten wat het resultaat van OPEN is. Bekijk de resultaten van recent onderzoek.
Meer lezen

Coronavirus heeft voorlopig geen effect op invoer OPEN

OPEN begrijpt dat huisartsen en praktijkmedewerkers nu onvoldoende tijd hebben om zich te richten op online inzage. Vooralsnog heeft dit geen effect op de planning van het OPEN-programma.
Meer lezen

Herziening Beleidsregel VIPP OPEN

Per 28 februari 2020 is de Beleidsregel VIPP OPEN op essentiële punten aangepast. De herziening is in nauwe samenwerking tussen het ministerie van VWS, OPEN en Stichting LEGIO tot stand gekomen.
Meer lezen
e-learning OPEN 2 maart van start

OPEN e-learning 2 maart online

Vanaf 2 maart kunnen alle deelnemende huisartsenpraktijken starten met de e-learning van OPEN. In de e-learning krijgen huisartsen en praktijkmedewerkers meer informatie over online inzage en de manier om dit mogelijk te maken binnen de praktijk.
Meer lezen

Webinar over de subsidieaanvraag

Waar moet u op letten voor een vlot verloop van de subsidieaanvraag? In dit webinar geven we het antwoord.
Meer lezen

Op zoek naar wetenschappelijke publicaties?