OPEN e-learning 2 maart online

Vanaf 2 maart is de e-learning van OPEN beschikbaar. In de e-learning krijgen huisartsen en praktijkmedewerkers meer informatie over online inzage en de manier om dit mogelijk te maken binnen de huisartsenpraktijk.  

Om huisartsenpraktijken te ondersteunen bij het invoeren van online inzage, werkt OPEN samen met regionale coalities. Elke regionale coalitie mag zelf beslissen of ze de e-learning van OPEN opnemen in het scholingsaanbod. Als een regionale coalitie de e-learning van OPEN aanbiedt, zijn de deelnemende huisartsenpraktijken in die regio verplicht om de e-learning met een positief resultaat te doorlopen. Huisartsen en praktijkmedewerkers ontvangen per mail een uitnodiging om deel te nemen.  

Inhoud module 

Module 1 gaat in op de basis van online inzage. Wat houdt online inzage precies in en wat is het nut voor huisartsen, praktijkmedewerkers én patiënten? Ook de wettelijke en maatschappelijke achtergronden van online inzage worden verder toegelicht.   

In de e-learning leren deelnemers over de praktische toepassing van online inzage. Welke veranderingen zijn zichtbaar in de praktijk en hoe kun je omgaan met het patiëntgeheim? Huisartsen en praktijkmedewerkers die al geëxperimenteerd hebben met online inzage, voorzien de module van ervaringsverhalen, tips en valkuilen.   

Testpanel 

Om te waarborgen dat de e-learning aansluit bij de dagelijkse huisartsenpraktijk is de module getest door een testpanel van 22 personen. In het testpanel zaten meerdere huisartsen, praktijkassistenten, praktijkmanagers en praktijkondersteuners. De e-learning is ontwikkeld door het OPENprogrammabureau in nauwe samenwerking met Schola MedicaMedMij, de VvAAadviesbureau Hooghiemstra en Partners en diverse huisartsen, praktijkmanagers, praktijkondersteuners en praktijkassistenten. 

Recommended Posts